DEEL 4 – Blended Learning: 3 tips van Sandra om aan de slag te gaan met video

Hoe starten met Blended Learning? De Opleidingscoach interviewde Sandra De Milliano, digital innovator en ervaren blended learning expert. Lees hier het laatste deel van het interview met concrete tips van Sandra om aan de slag te gaan met video.

Reserveer alvast 29  november. Dan organiseert De Opleidingscoach, samen met Sandra De Milliano, de ééndaagse opleiding  Selfiedeo, meer leer-impact met video.

selfie

Tot slot: welke 3 tips heeft u als expert nog voor HRD professionals die aan de slag willen met video?

Tip 1: Doe het niet alleen. Ik hoor vaak dat het toch allemaal wat meer tijd vraagt dan men denkt.  Zeker in het begin is het nog  zoeken en experimenteren. Veel mensen geven dan op of blijven uitstellen en het komt er niet meer van.  Ook al kan je perfect een video opnemen helemaal alleen, het blijft leuker en gemakkelijker om het samen te doen. Zeker in het begin gaat dit motiverend werken.  Ik zou het fantastisch vinden als er in elke provincie een groep van mensen zou zijn die regelmatig samenkomen om elkaar te helpen met het maken van leervideo’s.  Dat zijn initiatieven die ik heel graag wil ondersteunen. Op dit moment ben ik dit aan het opstarten  in Mechelen, bij de studio’s van WebinarSolutions,  onder de naam SelfiedeoCafé.  In de ideale wereld van HRD.tv bouwen we zo aan een netwerk van content creatoren en gelegenheidsreporters  die inspiraties en kennis delen vanop lokale HRD events en activiteiten.

Tip 2: Investeer eerst in skills, daarna in de camera en accessoires. Ik zie vaak trainers met dure semi-professionele toestellen en professionele lenzen die slechtere video’s maken dan mijn dochter van 6 met de ipad. Videomaken heeft regels.  De basis om een professioneel uitziende video te maken kan je op 1 dag leren. Tijdens onze Selfiedeo-training maak je een script, leer je laagdrempelig een professioneel uitziende video opnemen met je mobile of consumer camera en ga je je video afwerken en online publiceren. Video maken is echt niet moeilijk als je weet waar je op moet letten. Met enige oefening gaat het ook snel. Op 1 uur tijd kan je een video maken.

Tip 3: Leer van anderen. Gebruik als HRD professional ook zelf video om te leren en bij te blijven. Wil je starten met Blended Learning kijk naar de opname van de  ‘Start-to-Blend’ webcast op HRD.tv.  1 keer registreren volstaat om alle gratis video’s, webinars en webcasts te bekijken.  Meer informatie over het HRD.tv platform vind je op www.HRD.tv

Bedankt om je kennis met ons te delen Sandra!

Interesse om bij Sandra de training Selfiedeo te volgen? Klik hier voor meer info.

 

De Opleidingscoach gaat regelmatig partnerships/samenwerkingen aan met specialisten binnen het L&D-domein. Heb je zelf nog vragen rond een thema? Of weet je niet bij wie je terecht kan? Aarzel niet om ons de vraag door te spelen via een reactie of een persoonlijk bericht op info@opleidingscoach.be. Wij helpen je met veel plezier verder!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s