Digitale transformatie: survival of the smartest

Niemand die er nog aan twijfelt dat de haven- en logistieke sector de komende jaren grondig verandert. Nieuwe digitale concepten en processen zullen de business hertekenen. Maar hoe vindt u voor uw bedrijf de juiste weg door de digitale jungle? In samenwerking met Portilog en Randstad organiseert De Opleidingscoach een nieuwe opleidingsreeks “Digitale Transformatie” om uw medewerkers futureproof te maken.

Veel ondernemingen vragen zich af wat ze met bestaande medewerkers dienen te doen met oog op de digitalisering. Moeten ze die laten afvloeien omdat ze de digitale skills niet hebben, of moeten ze een traject van ‘rerouting’ inplannen om die mensen om te vormen?

“Maak uw medewerkers future proof”

 Leren speelt een cruciale rol om als organisatie om te gaan met digitale transformatie. Bestaande en nieuwe medewerkers moeten in een traject van transformatie permanent kansen krijgen om hun digitale skills te ontwikkelen. Daarbij vindt het verwerven van digital skills niet meer uitsluitend plaats via formele leeractiviteiten omwille van het huidige tempo aan technologische ontwikkelingen.

In de opleidingsreeks “Digitale Transformatie” wordt de workshop “maken van een ontwikkelingsplan voor digital skills” georganiseerd. In deze workshop wordt er gekeken naar hoe we alle noden in een opleidingsplan kunnen vatten. Dit gebeurd in 3 sessies waarin deelnemers zelf aan de slag gaan met eigen cases. Wat ook aan bod komt is de communicatie en implementatie van een ontwikkelingsplan. Het is van groot belang dat medewerkers de noodzaak voelen – ook wel de ‘urgentie’ – van het verwerven van digital skills.

action-adults-business-926984 

“Zet in op enkele ‘digital natives’ om het hele bedrijf in beweging te krijgen”.

Om meer in te zetten op het verwerven van digital skills via informele en sociale leeractiviteiten wordt het belang van ‘reversed learning’ steeds groter. Vaak wordt er nog gedacht in stereotypen waarbij de experten dingen aanleren aan nieuwkomers. Terwijl het vaak andersom is en de nieuwkomers soms de expert zijn. Er zit al veel kennis over digitalisering in bedrijven alleen wordt die niet gebruikt. Het is daarom van belang om in te zetten op digital natives. Een paar digital natives kunnen volstaan om een heel bedrijf in beweging te krijgen. In de opleiding rond ‘reversed learning’ leer je een bedrijfscultuur te stimuleren die dit aanmoedigt. Na deze training moet iedereen in staat zijn om reversed learning in het eigen bedrijf te implementeren.

Alle informatie over deze opleidingsreeks vindt u terug op  https://www.portilog.be/opleidingen/?_vakgebied%5B%5D=111&city_location=

Dit artikel is gebaseerd op het artikel uit tijdschrift Flows (Editie 12, Maart 2018), geschreven door Bart Timperman.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s